Even kennismaken

Anne van Houwelingen

Reclame- en architectuurfotograaf met een levenslange liefde voor landschapsfotografie. Speelt graag met licht en schaduw. Geeft theorie- en praktijkworkshops en begeleidt in het veld.

Bekijk Anne’s portfolio.

Elly van der Heide

Bekijkt de wereld graag door de lens. Videograaf van de fotoreizen. Geeft extra begeleiding in het veld aan beginnende fotografen. Regelt, rijdt, kookt, moedert over de groep.

Elly is in het dagelijks leven tekstschrijver en voice-over.

De fotoreis van je dromen

Houd je van groepsreizen? Van uitslapen? Van een kiekje maken en weer doorlopen?

Ga dan vooral NIET met ons mee!

Want wij gaan met maar 4 tot 6 man/vrouw op reis naar fotogenieke oorden. Onze gasten zijn fotografieliefhebbers die willen leren, elkaar inspireren en steeds mooiere foto’s maken. Die houden van het ochtendlicht, avondlicht en noorderlicht. Eten en slapen? Dat doen we wel als we niet kunnen fotograferen. Oh, ja, en wacht maar niet op ons, want we nemen alle tijd voor fotografie.

Welke fotoreis kies jij?

 

FotoTours biedt de gedroomde fotoreis voor wie zich wil ontwikkelen als fotograaf

Onze FotoTours zijn fotoreizen mét workshops, voor maximaal 6 fotografen. Een exclusief gezelschap, dus. Geen standaard groepsreis, maar fotografieliefhebbers die voor de gelegenheid samen reizen. Als deelnemer heb je maar liefst 2 begeleiders, waaronder professioneel fotograaf Anne van Houwelingen.

Bij FotoTours staan jij, je fotografie en je leerervaring voorop. Anne fotografeert zelf niet, zodat hij alle tijd en aandacht voor je heeft. In het veld kijkt hij met je mee, helpt je waar nodig, beantwoordt je vragen… hij is er gewoon voor jou. Dat is bijzonder, zo horen we van onze deelnemers en zo weten we uit ervaring. Bij andere aanbieders is de meereizende professionele fotograaf namelijk vaak meer bezig met zijn eigen fotografie dan met de deelnemers.
Met onze fotoreizen gaan beginnende maar ook (ver)gevorderde fotografen mee. Hobbyfotografen en professionals. Dat verschil in kennis en ervaring is geen enkel probleem. Er zijn maar 6 deelnemers en daarom kan Anne iedereen op zijn eigen niveau begeleiden. In het veld is Elly ook aanspreekpunt. Veel vragen, weinig vragen, ‘domme’ vragen… stel ze gerust.
Regen of zonneschijn, dat hebben we niet in de hand. Maar we zorgen dat je op het optimale moment op de mooiste plekjes bent. Wij doen er alles aan om te zorgen dat jij mooie foto’s kunt maken. Dus zoeken we precies uit hoe laat je ergens moet zijn voor het juiste licht. Ook logeren we bij voorkeur dichtbij fotogenieke ochtend- en avondlocaties, zodat we vaak kunnen profiteren van het gouden licht.
Op reis met een groepje gelijkgestemden, kan je elkaar inspireren en van elkaar leren. Daarom bekijken we ook regelmatig elkaars foto’s. Wat werkt er en wat juist niet? Je leert er niet alleen van, maar je doet ook inspiratie op. Het is vaak verrassend hoe anders de foto’s van deelnemers zijn, terwijl jullie toch op dezelfde plek waren. Wat ga jij morgen eens uitproberen?
Fotografie is méér dan techniek. Het is vooral ook zien en je fotografische visie ontwikkelen. Dus krijg je theoretische workshops natuur- en landschapsfotografie maar ook praktische workshops, steeds afgestemd op hetgeen we die dag gaan zien en fotograferen. Aan sommige reizen is een hands-on sessie fotobewerking met Lightroom en Photoshop gekoppeld. Zo haal je het meeste uit de reis, uit jezelf en uit je fotografie. Je kunt overigens ook een 1-op-1 workshop volgen bij Anne.